Tips voor verkopen

Home Tips voor verkopen

Tips voor verkopen

Handige tips voor verkopen op Wojo24

Verkoop items met een waarde van ten minste SRD 100,-

Tenzij je natuurlijk ruimschoots tijd hebt of plezier beleeft aan het hele verkoop- en biedproces… Maar bij items met een lagere waarde is je inzet vaak niet evenredig met de opbrengst. In dat geval kun je beter een kleine betrouwbare bron van inkomsten zoeken, zoals een eenvoudige baan zoals een krantenwijk.

Kies de meest geschikte categorie

Sommige items kunnen in meerdere categorieën passen. Daarom is het verstandig om voordat je een advertentie plaatst, te kijken in welke categorie vergelijkbare items het meest worden geplaatst door andere verkopers. Pas je keuze daarop aan.

Zorg voor een uitgebreide beschrijving en minstens 3 foto’s

Hoe gedetailleerder en duidelijker de informatie die je verstrekt, des te groter de kans dat potentiële kopers zich aangetrokken voelen tot je advertentie en aanbieding. Voeg een persoonlijk tintje toe door positieve bewoordingen te gebruiken, zoals “na jaren van trouwe dienst” of “werkt perfect”, en voeg heldere en aansprekende foto’s toe. Let er wel op dat je tekst overzichtelijk blijft door gebruik te maken van opsommingstekens.

Gebruik gangbare zoektermen in de titel

Bekijk op Wojo24 vergelijkbare zoektermen die betrekking hebben op het item dat je wilt verkopen. Analyseer de titels van vergelijkbare advertenties en baseer daarop de titel van jouw advertentie. Dit zorgt ervoor dat jouw advertentie snel opvalt bij potentiële kopers.

Stel een redelijke prijs vast

Controleer wat andere verkopers vragen voor vergelijkbare items en vraag een prijs die net iets lager ligt. Mensen zijn bereid een eerlijke prijs te betalen en vinden het extra prettig als ze ook nog een klein voordeeltje kunnen behalen. Hierdoor vergroot je aanzienlijk de kans op een snelle verkoop.

Reageer snel op berichten

Bedank geïnteresseerden die contact met je opnemen. Geef ook aan hoe je te werk gaat of wanneer je hen kunt terugbellen. Hiermee creëer je het vertrouwen dat je een betrouwbare verkoper bent die zijn afspraken nakomt.

Hanteer een maximale termijn

Stel een termijn voor jezelf vast waarbinnen je het item wilt verkopen, bijvoorbeeld twee weken. Lukt het niet binnen die periode, verlaag dan aanzienlijk de prijs en probeer het opnieuw gedurende twee weken. Of accepteer je verlies en breng het item direct naar een kringloopwinkel. Uiteindelijk wilde je er toch vanaf 🙂

    Didn't find the answer?
    Ask us questions directly
    Hessenbergweg 81101 BT Amsterdam
    Volg ons op social media
    Copyright © 2024 Wojo24. Alle rechten voorbehouden.